BOHORSKA ORDINACIJA


Parkinsonova bolezen- študija
15.11.2011, 06:48
Zapisano pod: Aktualno

V tujini je bila opravljena študija glede Parkinsonove bolezni. Pri tej študiji so sodelovali institucije iz Kanade, Argentine in Nemčije. Ugotovili so, da je šest-kratno povečanje tveganja za nastanek te bolezni na delovnih mestih, kjer so zaposleni izpostavljeni trikloretilenu (npr avtomobilska industrija). Ker strokovnjaki ne poznajo vzroka za to bolezen, smatrajo, da bi jo lahko povzročali genski ter okoljski dejavniki. Testirali so 99 dvojčkov, saj imajo le ti enako gensko zasnovo in  nekatere značilnosti življenja. Ugotovili so tudi, da lahko pride do zamika pojava Parkinsona od izpostavljenosti trikloretilenu, perkloroetilenu ter ogljikovemu tetrakloridu tudi po 40.letih.

(Parkinsons Uk)

  • Share/Bookmark1 komentar
Komentiraj

nevenka

V zvezi s trikloretilenom obstajajo strogi predpisi in ljudje naj bi ne bili izpostavljani vdihovanju tovrstnih topil – vsaj pri nas. Predpisana je temeljita zaščitna oprema z plinsko masko, zaščitna obleka, rokavice itd.

Absolutno ne sme odteči v podtalnico in onesnažiti pitne vode. Ker ni nevarno samo vdihavnje, gre tudi skozi kožo in skozi prebavni trakt.

Kolikor vem se je vsaj pri nas uporaba tega topila zmanjšala, predvsem zato, ker se svetlobna oprema za avtomobile poizvaja iz plastičnih mas in nič več kovin, ki jih je bilo potrebno razmaščevati po vlekih skozi stiskalnice, da so bile parabole potem pripravljene za nadaljno površinsko obdelavo.

avtor: nevenka 15.11.2011 @ 08:59Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !